آموزش اوبونتو – قسمت سیزدهم(ترمینال لینوکس)
سلام
با سیزدهمین قسمت از آموزش اوبونتو در خدمتتون هستیم، در این قسمت میخواهیم بپردازیم به آشنایی با ترمینال و اینکه ترمینال چیست و چه کاری انجام میدهد، پس در ادامه با بپرسم همراه باشید تا با ترمینال آشنا شویم.
آموزش:
- ترمینال چیست؟
در محیط گرافیکی لینوکس میتونیم همانند ویندوز با ماوس و صفحه کلید کار کنیم ولی در لینوکس ابزار قدرتمندی به نام ترمینال داریم که در این ابزار دیگه از رابط گرافیکی خبری نیست و در این محیط باید تمام عملیات با صفحه کلید است و تمام کارهایی که میخواهیم انجام بدیم را باید دستورش رو بنویسیم.
با ترمینال لینوکس میتونیم به طور مستقیم با هسته ی لینوکس در ارتباط باشیم، همچنین با استفاده از ترمینال می تونیم سرعت انجام عملیات را بالا ببریم.
- اجرای ترمینال
برای اجرای ترمینال راه های مختلفی وجود داره، که در ادامه با روش های راه اندازی ترمینال لینوکس آشنا میشیم:
- استفاده از کلید های ترکیبی Ctrl + Alt + T.
- از طریق جستجو در قسمت جستجوی اوبونتو
و در نهایت پس از اجرای ترمینال با پنجره ای به شکل زیر مواجه می شوید:
در پنجره باز شده یک خط مثل beporsam@ubuntu:~$ وجود داره، که در این خط کلمه beporsam نام کاربری ما و ubuntu نام رایانه ما هست، این ∼ هم به معنای محلی که در حاضر در آن وجود داریم هست که در حاضر حاضر در پوشه خانگی قرار داریم و این $ هم به معنای دارا بودن مجوز عادی و نداشتن مجوز کاربر ریشه است.
- کلید های کاربردی در ترمینال
توقف عملیات: در ترمینال هنگامی که دستوری را وارد میکنیم و عملیات شروع می شود، ممکنه بخواهیم عملیات را متوقف کنیم که برای این کار از کلید های ترکیبی Ctrl + C استفاده می کنیم.
کپی و چسباندن متن: در ترمینال باید برای عملیات کپی از کلید های ترکیبی Ctrl + Shift + C و برای عملیات چسباندن از کلید های ترکیبی Ctrl + Shift + V استفاده می کنیم.
باز کردن زبانه جدید: برای باز کردن زبانه جدید در ترمینال از کلید های ترکیبی Ctrl + Shift + T استفاده می کنیم.
مقدمات را داشته باشید تا در جلسات بعدی با دستورات ترمینال بیشتر آشنا شویم.
هرگونه سوالی یا مشکلی در رابطه با مطلب فوق داشتید؛ در سایت بپرسید، پاسخگوی سوالات شما هستیم، برای پرسیدن سوال کلیک کنید.
موفق باشید.
ارسال نظر
شما باید وارد شوید یا عضو شوید تا بتوانید نظر ارسال کنید