هر آنچه که باید در رابطه با نسخه های مختلف اندروید بدانید
سلام
سیستم عامل اندروید که در فوریه ۲۰۰۹ معرفی شد، بر روی تمامی گوشی های هوشمند و تبلت های اندرویدی قابل اجراست. از آنجایی که متن باز است(یعنی هر کسی میتواند سیستم عامل اندروید را با توجه به نیاز خود سفارشی سازی کند)، برخی از دستگاه ها نسخه ی سفارشی سیستم عامل (OS) را دارند، اما اکثر آنها ظاهر و شکل مشابه و عملکردهای یکسانی دارند. هر نسخه از سیستم عامل دارای شماره مربوط به خود است و هر کدام تا قبل از اندروید ۱۰ نام رمز دسر خود را داشتند، مانند کیت کت، آب نبات چوبی و غیره؛ در ادامه همراه بپرسم باشید تا هر آنچه که باید در رابطه با نسخه های مختلف اندروید بدانید را بگوییم.
در زیر تاریخچه ای از سیستم عامل از ابتدا تا نسخه فعلی اندروید، از جمله نام های سیستم عامل اندروید، زمان انتشار هر کدام و برورسانی هایی که درافت کرده اند، آورده شده است. اندروید ۱۳ باید نسخه بعدی باشد که در سال ۲۰۲۲ در دسترس خواهد بود.
اندروید ۱۲ و اندروید ۱۲L
اندروید ۱۲ نسخه فعلی: ۱۲.۰، منتشر شده در ۱۹ اکتبر ۲۰۲۱.
Android 12L نسخه فعلی: ۱۲L (بتا)؛ بتا ۱ در دسامبر ۲۰۲۱، بتا ۲ در ژانویه ۲۰۲۲ و بتا ۳ در فوریه ۲۰۲۲ منتشر شد.
گوگل نسخه توسعهدهنده اندروید ۱۲ را در اوایل سال ۲۰۲۱ منتشر کرد تا به توسعهدهندگان اپلیکیشن ها خبر دهد که در اواخر سال نسخه نهایی منتشر میشود. آخرین به روز رسانی شامل بسیاری از ویژگی های جدید برای کمک به توسعه دهندگان است، از جمله پشتیبانی از فرمت تصویر AVIF، و اشکال زدایی بهتر.
چندین تغییر ظریف در رابط کاربری ایجاد شده است. مهمتر از همه، صفحههای منو رنگ آبی روشن دارند که نسبت به پسزمینه سفید قدیمی چشمها را کمتر اذیت میکند. فونت بیشتری برای نوشتن متن وجود دارد و یک ابزار داخلی برای ویرایش اسکرین شات ها وجود دارد.
نسخه پیش نمایش اندروید ۱۲ فقط در دستگاههای Google Pixel پشتیبانی میشوند، اما میتوان آنها را در دستگاههای دیگر هم نصب کرد. اگرچه انتظار می رود یک نسخه پایدار در می ۲۰۲۱ ارائه شود، اما احتمالاً در ابتدا ، محدود به دستگاه های خاص خواهد بود.
ویژگی های اصلی جدید:
- نوار نوتیفیکیشن بهینه با عملکرد بهتر
- بهینه سازی بهتر
- افکت های لمسی صوتی
- اعلان های سریع تر و پاسخگوتر
- امنیت بیشتر
- محدودیتهای جدید آدرس MAC برای افزایش امنیت حریم خصوصی
اندروید ۱۱
نسخه فعلی: ۱۱.۰; منتشر شده در ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۰.
اندروید ۱۱ نسبت به نسخههای گذشته انتشار گستردهتری داشت و OnePlus، Xiaomi، Oppo و Realme به Google Pixel پیوستند و اولین نسخهها را دریافت کردند. اگر Pixel 2 یا جدیدتر دارید، احتمالاً این بهروزرسانی سیستمعامل را دریافت کردهاید.
برخی از ویژگیها ، انحصاری تلفنهای هوشمند Pixel هستند، از جمله ویژگی اشتراکگذاری مکان AR و برنامههای چت بیشتر که میتوانند به عملکردهای Google دسترسی داشته باشند.
ویژگی های در دسترس برای همه کاربران (با یک تلفن قابل ارتقا) شامل نوتیفکیشن(اعلان) های بهتر است.
اندروید ۱۱ نوتیفکیشن های برنامههای پیامرسان را در بخش مکالمات در بالاترین قسمت نوتیفکیشن ها گروهبندی میکند.پیام های مختلف را تشخیص میدهد و میتوانید یکی را برای دریافت نوتیفکیشن های پیشرفته تنظیم کنید. به طور مشابه، میتوانید نوتیفکیشن ها را برای پیام های مختلف که آزاردهنده هستند، بیصدا کنید.
یکی دیگر از ویژگی ها، پیام رسانی حبابی است. اگر از فیسبوک مسنجر استفاده کردهاید، ویژگی حبابی تقریباً مشابه مسنجر فیسبوک است.
با فشار طولانی دکمه روشن/خاموش گزینههای بیشتری در Android 11 از جمله Google Pay و کنترلهای خانه هوشمند ظاهر میشود.
اندروید ۱۱ ویژگی های حریم خصوصی را افزایش می دهد. وقتی برنامهای درخواست دسترسی به موقعیت مکانی، میکروفون یا دوربین را میکند، میتوانید انتخاب کنید که در حین استفاده از برنامه به آن اجازه داده شود یا فقط برای یک بار به آن اجازه دهید.
در نهایت، اگر برای مدت طولانی از برنامه ای استفاده نکرده اید، اندروید ۱۱ به طور خودکار مجوزهای برنامه را مجدد تنظیم می کند.
ویژگی های جدید:
- اعلان های پیام رسانی بهبود یافته
- ویژگی سبک “Chat heads” برای برنامه های پیام رسان
- دسترسی آسان تر به Google Pay
- دسترسی سریع به کنترل خانه هوشمند
- مجوزها برای برنامه های استفاده نشده منقضی می شوند
اندروید ۱۰
نسخه فعلی: ۱۰.۰; منتشر شده در ۳ سپتامبر ۲۰۱۹.
اندروید ۱۰ (که قبلاً با نام Android Q شناخته می شد) پشتیبانی از تلفن های تاشو را در خود اضافه کرده است. همچنین از ۵G پشتیبانی می کند. Google با انجمن ناشنوایان همکاری کرد تا Live Caption را ایجاد کند، که به طور خودکار پخش صوتی در تلفن هوشمند را زیرنویس میکند. وقتی Live Caption گفتار را تشخیص داد، زیرنویس هایی اضافه میکند و میتواند این کار را به صورت آفلاین انجام دهد ( زیرنویس اولیه باید آنلاین باشد ). حالت فوکوس جدید به شما امکان میدهد برنامههای که ترافیک بالایی دارند را در زمانی که نیاز به استراحت دارید را بیصدا کند.
Smart Reply می تواند حرکات شما را تشخیص دهد، بنابراین اگر آدرسی را لمس کنید، تلفن، Google Maps را باز می کند. اندروید ۱۰ بخش های حریم خصوصی را به تنظیمات گوشی شما اضافه می کند. به علاوه، Android هشدارهایی را ارسال می کند تا زمانی که موقعیت مکانی خود را به اشتراک می گذارید، به شما یادآوری کند. یکی دیگر از تنظیمات جدید، Digital Wellbeing و کنترلهای والدین است که Google Family Link را با داشبورد استفاده از تلفن هوشمند با Android Pie یکپارچه میکند. در نهایت، بهروزرسانیهای امنیتی در پسزمینه سیستم عامل اجرا میشوند، بنابراین نیازی به راهاندازی مجدد نخواهید داشت.
ویژگی های کلیدی جدید:
- پشتیبانی از گوشی های تاشو
- پشتیبانی از ۵G
- زیرنویس زنده
- حالت فوکوس
- تنظیمات حریم خصوصی
- کنترلهای والدین در همه تلفنهای اندرویدی
اندروید ۹.۰ پای
نسخه فعلی: ۹.۰; منتشر شده در ۶ آگوست ۲۰۱۸.
نسخه اولیه: در ۶ آگوست ۲۰۱۸ منتشر شد.
Android 9.0 Pie قصد دارد به شما کمک کند کمتر از گوشی هوشمند خود استفاده کنید. داشبوردی اضافه میکند که استفاده شما را کنترل میکند و چندین روش برای بیصدا کردن اعلانها زمانی که سرتان شلوغ است یا میخواهید بخوابید، اضافه کرده است. سیستم عامل نیز از رفتار شما را میسنجد. برای مثال، پیشنهاد میکند اعلانهایی را که اغلب رد میکنید را غیرفعال کند و برنامههایی را که زیاد استفاده میکنید در اولویت مصرف قرار دهد.
ویژگی های کلیدی جدید:
- داشبورد Digital Wellbeing
- پاسخ های هوشمند در پیام رسانی
- بیصدا کردن ناتیفیکیشن هایی که اغلب به آن توجهی نمیکنید
- بهطور خودکار «مزاحم نشوید» را هنگام خواب فعال کنید
- رابط کاربری هنگام خواب خاکستری می شود
- دکمه اسکرین شات به گزینه های پاور اضافه شد
اندروید ۸.۰ اوریو
نسخه نهایی: ۸.۱; منتشر شده در ۵ دسامبر ۲۰۱۷.
نسخه اولیه: در ۲۱ آگوست ۲۰۱۷ منتشر شد.
انتشار اندروید ۸.۰ اوریو با Go Edition، سیستمعامل سبکتر این شرکت برای دستگاههای ارزانقیمت. Android Go اندروید را برای دستگاههای ارزانتری عرضه کرد که فضای لازم برای سیستمعامل کامل را نداشتند.
ویژگی های کلیدی جدید:
- اندروید Oreo Go Edition معرفی شد
- وقتی از دکمه های ناوبری استفاده نمی شود کم نور می شوند
- اعمال تم های روشن و تاریک به صورت خودکار
اندروید ۷.۰ نوقا
نسخه نهایی: ۷.۱.۲; منتشر شده در ۴ آوریل ۲۰۱۷.
نسخه اولیه: در ۲۲ آگوست ۲۰۱۶ منتشر شد.
Android 7.0 Nougat پشتیبانی از عملکرد تقسیم صفحه را اضافه کرد، ویژگی که شرکت هایی مانند سامسونگ قبلاً ارائه کرده بودند. همچنین به تعداد ایموجی ها اضافه کرد و به آن ها رنگ و لاآب بیشتری داد.
ویژگی های کلیدی جدید:
- پشتیبانی از صفحه نمایش تقسیم شده
- ایموجی های جدید
- امکان افزودن اطلاعات اضطراری به لاک اسکرین
- معرفی پلتفرم واقعیت مجازی Daydream
- پشتیبانی از تصویر در تصویر برای Android TV
- ژست حسگر اثرانگشت برای باز/بستن ناتیفیکیشن
- پشتیبانی از GIF برای صفحه کلید پیش فرض
- هشدار مصرف باتری
اندروید ۶.۰ مارشمالو
نسخه نهایی: ۶.۰.۱; منتشر شده در ۷ دسامبر ۲۰۱۵.
نسخه اولیه: در ۵ اکتبر ۲۰۱۵ منتشر شد.
اندروید ۶.۰ مارشمالو Do Not Disturb را معرفی می کند که قبلاً به عنوان حالت “اولویت” شناخته می شد. به کاربران این امکان را میدهد که تمام اعلانها را در یک زمان مشخص بیصدا کنند یا فقط هشدارهایی فعال باشد که برای کاربر مهم است. پیشرفت مهم دیگر مجوزهای درون برنامه ای است. کاربران می توانند به جای فعال کردن همه آنها، انتخاب کنند که کدام مجوزها را مجاز و کدام را مسدود کنند. Android Marshmallow اولین سیستم عامل اندروید است که از پرداخت های تلفن همراه از طریق Android Pay پشتیبانی می کند که اکنون با نام Google Pay شناخته می شود.
ویژگی های کلیدی جدید:
- حالت مزاحم نشوید
- Android Pay برای پرداخت های تلفن همراه
- Google Now on Tap، پیش درآمدی برای Google Assistant
- حالت Doze از خالی شدن باتری توسط برنامه ها در زمانی که از تلفن استفاده نمی شود جلوگیری می کند
- پشتیبانی از حسگر اثر انگشت داخلی
- مجوزهای برنامه به صورت جداگانه داده می شود
- بکاپ و بازیابی خودکار برای برنامه ها
- نوار جستجوی برنامه سفارشی کردن آن
- پشتیبانی از USB-C
اندروید ۵.۰ لالی پاپ
نسخه نهایی: ۵.۱.۱; منتشر شده در ۲۱ آوریل ۲۰۱۵.
نسخه اولیه: در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۴ منتشر شد.
Android 5.0 Lollipop زبان طراحی متریال گوگل را معرفی میکند که ظاهر رابط را کنترل میکند و در همه برنامههای موبایل Google وجود دارد. این یک راه جدید برای انتقال داده ها بین تلفن ها اضافه می کند. Lollipop همچنین یک ویژگی امنیتی را معرفی میکند که در آن دستگاه تا زمانی که مالک آن به حساب Google خود وارد نشود قفل میماند، حتی اگر سارق بتواند دستگاه را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کند. در نهایت، Smart Lock از قفل شدن گوشی شما در مکانی مطمئن مانند خانه یا محل کار یا زمانی که به دستگاه قابل اعتمادی مانند ساعت هوشمند یا بلندگوی بلوتوث متصل است، جلوگیری میکند.
ویژگی های کلیدی جدید:
- دسترسی به اعلان در صفحه قفل
- تنظیمات برنامه و اعلان از صفحه قفل قابل دسترسی است
- Smart Lock از قفل شدن گوشی شما در برنامه های خاص جلوگیری می کند
- در تنظیمات جستجو کنید
- برنامه های اخیرا استفاده شده پس از راه اندازی مجدد گوشی به در اولویت حافظه گوشی قرار دارد
- پشتیبانی از چند سیم کارت
- پشتیبانی داخلی برای تماس Wi-Fi
- برنامه چراغ قوه
- پشتیبانی برای ویجت ها در صفحه قفل
اندروید ۴.۴ کیت کت
نسخه نهایی: ۴.۴.۴; منتشر شده در ۱۹ ژوئن ۲۰۱۴.
نسخه اولیه: در ۳۱ اکتبر ۲۰۱۳ منتشر شد.
اسم رمز اندروید ۴.۴ Key Lime Pie بود. با این حال، تیم اندروید فکر میکردند که کیک لیمویی طعمی ناآشنا برای کاربران است و به جای آن، کیتکت را که برگرفته از آبنباتهای شکلاتی است، استفاده کردند.
این به روز رسانی شامل پشتیبانی گسترده دستگاه در مقایسه با نسخه های قبلی سیستم عامل و انتشار Wear (Android Wear سابق) توسط Google است. بهروزرسانیهای Wear (4.4) منحصر به ساعتهای هوشمند هستند و در ۲۵ ژوئن ۲۰۱۴ منتشر شدند.
ویژگی های کلیدی جدید:
- پشتیبانی از ساعت هوشمند
- پشتیبانی از موسیقی، GPS و بلوتوث برای ساعت های هوشمند
- کاربران میتوانند پیشفرضهایی را برای پیامهای متنی و برنامههای راهانداز تنظیم کنند
Android 4.0 Ice Cream Sandwich
نسخه نهایی: ۴.۰.۴; منتشر شده در ۲۹ مارس ۲۰۱۲.
نسخه اولیه: در ۱۸ اکتبر ۲۰۱۱ منتشر شد.
Android 4.0 Ice Cream Sandwich چند عملکرد را اضافه می کند که اکنون همه جا وجود دارند، مانند گرفتن اسکرین شات، ویژگی Face Unlock و ویرایشگر عکس داخلی. همچنین Android Beam را معرفی میکند که به کاربران امکان میدهد با ضربه زدن به پشت تلفنهایشان، عکسها، ویدیوها، اطلاعات تماس و سایر دادهها را با استفاده از NFC به اشتراک بگذارند.
فروشگاه Google Play در ۶ مارس ۲۰۱۲ با ادغام بازار Android، Google Music و Google eBookstore معرفی شد. این بهروزرسانی برای دستگاههای دارای Android نسخه ۲.۲ یا بالاتر منتشر میشود.
ویژگی های کلیدی جدید:
- عملکرد کوچک و بزرگنمایی در تقویم
- گرفتن اسکرین شات
- برنامه ها از صفحه قفل قابل دسترسی هستند
- باز کردن قفل با چهره
- کاربران میتوانند محدودیتهای داده را در تنظیمات تعیین کنند تا از مصرف زیاد داده ها جلوگیری کنند
- ویرایشگر داخلی عکس
اندروید ۳.۰ لانه زنبوری
نسخه نهایی: ۳.۲.۶; در فوریه ۲۰۱۲ منتشر شد.
نسخه اولیه: در ۲۲ فوریه ۲۰۱۱ منتشر شد.
Android Honeycomb سیستم عاملیست که با تبلت ها بهینه شده است. در این نسخه سازگاری با صفحه نمایش های بزرگ تر از ویژگی های اصلی این نسخه است.
ویژگی های کلیدی جدید:
- اولین به روز رسانی سیستم عامل فقط برای تبلت
- نوار سیستم: دسترسی سریع به اعلان ها و سایر اطلاعات در پایین صفحه
- حالت مالتی تسکینگ(چند وظیفه ای)
- صفحه کلید بازطراحی شده برای اندازه صفحه نمایش های بزرگتر
- اضافه شدن حالت ناشناس.
- اندازه ویجت های صفحه اصلی قابل تغییر هستند
Android 2.3 Gingerbread
نسخه نهایی: ۲.۳.۷; منتشر شده در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۱.
نسخه اولیه: در ۶ دسامبر ۲۰۱۰ منتشر شد.
Android 2.3 Gingerbread چندین پیشرفت از جمله NFC و پشتیبانی از چند دوربین را دارد.
این بهروزرسانی Google Talk را نیز برای ما به ارمغان میآورد که اغلب با نامهای Google Chat، Gchat و چند نام دیگر شناخته میشود. Google Hangouts جایگزین آن شد، اما کاربران هنوز آن را Gchat می نامند.
ویژگی های کلیدی جدید:
- صفحه کلید مجازی سریعتر و دقیق تر.
- پشتیبانی از NFC
- پشتیبانی از چند دوربین، از جمله دوربین جلو (سلفی).
- پشتیبانی از چت صوتی و تصویری Google Talk.
- مصرف باتری کارآمدتر
اندروید ۲.۲ فرویو
نسخه نهایی: ۲.۲.۳; منتشر شده در ۲۱ نوامبر ۲۰۱۱.
نسخه اولیه: در ۲۰ می ۲۰۱۰ منتشر شد.
Android Froyo عملکردی را اضافه می کند که بسیاری از ما اکنون آن را بدیهی می دانیم . در این ویژگی، برنامه ها حتی زمای که باز نیستند هم نوتیفیکیشن ارسال میکنند.
ویژگی های کلیدی جدید:
- نوتیفیکشن حتی زمانی که برنامه ها بسته هستند
- قابلیت اتصال USB و نقطه اتصال Wi-Fi
- پشتیبانی از Adobe Flash
- امکان غیرفعال کردن سرویس های داده
اندروید ۲.۰ Éclair
نسخه نهایی: ۲.۱; منتشر شده در ۱۲ ژانویه ۲۰۱۲.
نسخه اولیه: در ۲۶ اکتبر ۲۰۰۹ منتشر شد.
Android 2.0 Éclair وضوح بیشتر صفحهنمایش و برخی عملکردهای اساسی مانند لمس کردن مخاطب برای تماس یا پیامک را پشتیبانی میکند.
ویژگی های کلیدی جدید:
- برای برقراری تماس یا ارسال پیامک، یک مخاطب را لمس کنید
- مجموعه ای از ویژگی های دوربین، از جمله پشتیبانی از فلاش و حالت صحنه
- والپیپر زنده
- تاریخچه SMS و MMS قابل جستجو
- پشتیبانی ایمیل Microsoft Exchange
- پشتیبانی از بلوتوث ۲.۱
اندروید ۱.۶ دونات
نسخه اولیه و نهایی: در ۱۵ سپتامبر ۲۰۰۹ منتشر شد.
Android Donut برخی از ویژگی ها در این نسخه، از جمله جستجو و گالری عکس بهبود پیدا کرده است.
ویژگی های کلیدی جدید:
- توابع جستجو در سراسر سیستم عامل بهبود یافته
- گالری عکس و دوربین ادغام شده اند
- قابلیت تبدیل متن به گفتار
اندروید ۱.۵ کیک کوچک
نسخه اولیه و نهایی: در ۲۷ آوریل ۲۰۰۹ منتشر شد.
Android 1.5 Cupcake اولین نسخه از سیستم عامل است که نام رسمی دسر دارد و یک صفحه کلید لمسی و عملکرد بهتر.
ویژگی های کلیدی جدید:
- عملکرد بهتر صفحه کلید
- پشتیبانی از ویجت
- کپی و جایگذاری در مرورگر وب
Android 1.0 (بدون نام مستعار)
نسخه نهایی: ۱.۱; در ۲۳ سپتامبر ۲۰۰۸ منتشر شد و Petit Four داخلی نامیده شد.
نسخه اولیه: در ۹ فوریه ۲۰۰۹ منتشر شد.
در سپتامبر ۲۰۰۸، اولین گوشی هوشمند اندرویدی با اندروید ۱.۰ عرضه شد که نام مستعار ندارد. در ایالات متحده، HTC Dream منحصر به T-Mobile است و با نام T-Mobile G1 شناخته می شود. سیستم عاملی مجهز به صفحه کلید مجازی. در آن زمان، Android Market جایی است که شما میتوانید برنامه ها را دریافت کنید.
ویژگی های کلیدی جدید:
- سیستم عامل متن باز
- پنل اطلاع رسانی
در این مقاله به صورت کامل با نسخه های مختلف اندروید آشنا شدیم و ویژگیهای هر یک را گفتیم.
موفق باشید.
ارسال نظر
شما باید وارد شوید یا عضو شوید تا بتوانید نظر ارسال کنید