آموزش پاورپوینت – قسمت چهارم(حالت های نمایش و مرتب سازی)
سلام
با چهارمین قسمت از آموزش پاورپوینت در خدمتتون هستیم، در قسمت قبل پرداختیم به چگونگی باز و بسته کردن یک فایل، حال در این قسمت می پردازیم به انواع حالت های نمایش و مرتب سازی اسناد، در ادامه همراه بپرسم باشید.
آموزش:
- ابتدا بهتر است تا با سربرگ(View) آشنا شویم.
- اولین بخش در سربرگ View بخش Presentation Views است، که در این بخش ۵ گزینه Normal, Outline View, Slide Sorter, Notes Page, Readng View می باشد.
در ادامه به معرفی این ۵ بخش می پردازیم:
۱) Normal: این گزینه رایج ترین حالت نمایش را برای شما به نمایش در می آورد که در این حالت شما به تمامی امکانات برنامه دسترسی دارید و برای زمانی استفاده می شود که از شما از برنامه، برای ایجاد فایل و ویرایش استفاده میکنید.
۲) Outline View: این گزینه پانل Outline را به نمایش در می آورد، به طور خلاصه شما در این پانل می توانید به صورت کلی و با دیدی کلی نگر به تغییرات و ویرایش در محتوای اسلاید بپردازیم و اعم کاربرد آن در مورد محتوای متنی اسلاید می باشد.
۳) Slide Sorter: گزینه Slide Sorter که در آینده بیشتر باهاش آشنا می شوید، به شما این امکان را میدهد تا بتوانید در یک نمای مفید و کلی به مدیریت اسلاید ها بپردازید، این مدیریت شامل مواردی مانند مرتب سازی و حالت های عبور (Transition) اسلایدها می شود.
۴) Notes Page: توسط این گزینه می توانید در اسلاید ها توضیحات دلخواه خود را بنویسید، توضیحاتی که می نویسید در اجرا به نمایش در نخواهد آمد و فقط در هنگام ویرایش سند این توضیحات نمایش داده می شوند.
در بسیاری از موارد همواره برای ما پیش خواهد آمد تا بخواهیم فایل خود را به دیگران داده و آنها را نیز در ویرایش سهیم نماییم و یا به هردلیلی مانند توضیحات افزودنی نیاز داشته باشیم تا در مورد هر اسلاید توضیحات و اطلاعاتی را به صورت پیام بگذاریم، در این چنین مواردی می توانید از Notes Page کمک بگیرید.
۴) reading View: اگر میخواهید فقط به خواندن سند بپردازید این گزینه به شما کمک میکند، با انتخاب این گزینه تمام سربرگ ها، نوار ها و ابزار ها مخفی می شوند و شما می توانید به خواند سند بپردازید.
- دومین بخش در سربرگ View بخش Master Views می باشد.
در واقع یک فایل پاورپوینت و اسلاید های آن دارای سه نوع مرجع می باشد که به ترتیب زیر می باشند:
- Slide Master: نمای مرجع اسلایدها که می توانید در اصل اسلایدها تغییر ایجاد نمایید تا در همگی اسلایدها اعمال گردد که خود شامل دو قسمت می باشد.
- Handout Master: در این نما می توانید تنظیماتی را مانند تعداد اسلایدهای درون صفحه را قبل از چاپ انجام داد.
- Notes Master: اکنون که با Notes Page آشنا شدید، در این حالت می توانید طراحی نمای آن را تغییر دهید.
- سومین بخش در سربرگ View، بخش Show می باشد.
این بخش نیز دارای ۴ گزینه به ترتیب زیر می باشد:
- Ruler: با فعال کردن گزینه Ruler خط کش فعال می شود.
- Gridlines: گزینه Gridlines یا همان خطوط شبکه ای زمانی کاربرد دارد که بخواهید آبجکت ها و تصاویر موجود در اسلاید را تنظیم کنید.
- Guides: این گزینه، به مانند نرم افزار فتوشاپ خطوط راهنمایی را در جهت محور x و y به شما میدهد(البته در این برنامه برای تکثیر این خطوط می بایست با پایین نگه داشتن کلید Ctrl و درگ از خطوط، آنها را تکثیر نمایید).
- آیکون Notes در این بخش، پانل Notes را به نمایش در می آورد که میتوانید از این طریق یادداشت هایی را در فایل خود درج نمایید.
- بخش بعدی در سربرگ View، بخش Direction است.
این بخش تنها یک گزینه به نام View Direction دارد، که اگر روی آن کلیک کنید دو گزینه Right-to-Left و Left-to-Right را نمایش میدهد، که از این گزینه میتوانید برای محل قرار گیری پانل اسلاید استفاده کنید(که سمت راست قرار بگیرد یا چپ).
- بخش بعدی سربرگ View، بخش Zoom است.
این بخش نیز دارای دو گزینه به ترتیب زیر است:
- Zoom: با کلیک روی این گزینه این امکان به شما داده می شود تا با وارد کردن درصد بزرگنمایی به اندازه دلخواه خود برسید.
- Fit to Window: این بخش بهترین اندازه ای که برای شما مناسب است را تنظیم میکند.
- بخش بعدی سربرگ View نیز، بخش Color/Grayscale می باشد.
این بخش نیز از سه گزینه تشکیل شده است، که به شما این امکان را میدهد تا بتوانید اسلاید ها را در یکی از حالت رنگی، طیف سیاه و سفید و سیاه و سفید مطلق به نمایش در آورید(این حالت برای زمانی کاربرد دارد که بخواهید قبل از پرینت نمایی از اسلاید ها و نحوه به نمایش در آمدن آنها را ببینید).
- بخش بعدی سربرگ View، بخش Window می باشد.
این بخش از ۵ گزینه به ترتیب زیر تشکیل شده است:
- New Window: با انتخاب این گزینه یک پنجره دیگر باز میشود و فایل شما در در پنجره به نمایش در می آید.
- Arange All: با کلیک روی این گزینه تمامی پنجره های ایجاد شده با هم نمایش داده میشود.
- Cascade: این گزینه فایل های جاری را به صورت آبشاری نمایش میدهد.
- Move Split: انتخاب این گزینه این امکان را میدهد که بتوانید با استفاده از کلیدهای جهت نما اندازه محیط کاری و پانل های برنامه را تغییر دهید.
- توسط این گزینه این امکان به شما داده میشود تا هر کدام از فایل های جاری که در حالت اجرا باشند را به نمایش در بیاورید.
بخش دیگری هم در سربرگ View به نام Macros قرار دارد، که در مورد این بخش در جلسات آینده بحث خواهیم مرد.
این قسمت از آموزش پاور پوینت هم به اتمام رسید، امیدوارم مفید بوده باشه 🙂
همراه ما باشید با دیگر آموزش ها ….
موفق باشید.
ارسال نظر
شما باید وارد شوید یا عضو شوید تا بتوانید نظر ارسال کنید