آموزش برنامه نویسی اندروید با B4A – قسمت هفدهم(دستور step در حلقه for)
سلام
با یکی دیگر از آموزش های بیسیک فور اندروید در خدمتتون هستیم.
در جلسه قبلی درمورد حلقه فور صحبت کردیم و گفتیم که برای این که شما بتونید یک دستور را به تعداد دلخواه اجرا کنید، دستور مورد نظر را درون حلقه فور می اندازید.در این جلسه، میخواهیم بیشتر به این موضوع بپردازیم.
ما در جلسه قبل مثال خیلی ساده ای از کاربرد حلقه فور زدیم که یک پیام را به تعداد ده بار اجرا کند.( البته این دستور جاهای زیادی هم کاربرد دارد)
step چیست؟
در حلقه ها یک مبحثی داریم به نام گام افزایشی/کاهشی که با کلمه کلیدی step مشخص میشود، به این معنا که که وقتی در حلقه پیشمایش انجام میدیم میتونیم بگیم که بجای اینکه یکی یکی حلقه شمارش بشه، n تا شمارش بشه، در صورت پیشفرض اگر از step استفاده نکنیم، شمارنده یکی یکی حلقه را پیمایش میکند.
ما تا به الان میگفتیم که حلقه بیاد و یک دستور را از ۰ شروع کند و به عدد مثلا ۱۰ برساند.
- حالا ما میخوایم از ۱۰ شروع کند و به ۰ برساند، یعنی حالت معکوس. برای این کار شما باید از کلمه کلیدی step استفاده کنید. و step را منفی کنید. مثل کد زیر:
۱ ۲ ۳ |
For j=۱۰ To ۰ Step -۱ ToastMessageShow(j,False) Next |
در این مثال، حرف j متغیر ما است و مقدار ۱۰ داخلش ذخیره شده که با اجرای هرباره حلقه، یکی ازش کم میشود و عدد بعدی ۹ نمایش داده میشود تا به ۰ برسد و از حلقه خارج شود(گام کاهشی)
- حالا اگر بخوایم از ۰ تا ۱۰، حلقه دوتا دوتا پیمایش کند، کد به این شکل میشود:
۱ ۲ ۳ |
For j=۱۰ To ۰ Step ۲ ToastMessageShow(j,False) Next |
حالا شما میتوانید که ۱- را به ۵- تغییر دهید که در این صورت از عدد ۱۰ مقدار ۵ کسر میشود تا به ۰ برسد(یعنی گام کاهشی ۵ تا ۵ تا حلقه را پیمایش میکند).
- حلقه بالا را میتوانید به این شکل و بدون دستور step هم بنویسید:
۱ ۲ ۳ ۴ ۵ |
Dim k As Int=۱۰ For h=۰ To ۱۰ k=k-۱ ToastMessageShow(k,False) Next |
قطعه دستور بالا در آموزش قبلی حلقه فور هم کاربرد دارد.
این ها دیگر بازی کردن با دستورات است. اما اگر قرار است از حلقه یکی یکی کسر شود، راه بهینه ترش همان استفاده از دستور step است.
در جلسات بعدی به مباحث پیشرفته تری از حلقه فور میپردازیم.
موفق باشید.
ارسال نظر
شما باید وارد شوید یا عضو شوید تا بتوانید نظر ارسال کنید